Kinderboekencampagnes 2018-2019

 

 

Alle scholen hebben De Kinderboekengids 2018/2019 van het CPNB toegezonden gekregen. Daarin staan alle campagnes en materialen voor een schooljaar vol leesplezier op een rij: 

 - Kinderboekenweek 2018

- Nationale Voorleesdagen 2019

- De Nederlandse Kinderjury 2019

- Poëzieweek 2019

Heeft u de gids niet ontvangen, dan kunt u hem bij ons ophalen of we sturen hem op!                         

Bestellen

Ook dit jaar kunt u alle materialen digitaal bij Silvester bestellen via de website van het CPNB: http://www.kinderboekengids.nl/?boekhandel=31123  

Wij hopen van harte dat u voor de gespecialiseerde kinderboekwinkel kiest.

De bestelling van lesmaterialen en promotiemiddelen voor alle bovenstaande campagnes moet uiterlijk 10 juni a.s. bij ons geplaatst zijn. Dit kan ook per post, telefoon, e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of in de winkel.

De Kinderboekenweekmaterialen zijn ongeveer half september in de winkel. U ontvangt dan van ons bericht. We helpen graag met het uitzoeken en aanschaffen van bijbehorende kerntitels en andere boeken. Deze kunnen we tegen maximale korting leveren.* Een goede gelegenheid om de schoolbibliotheek weer op te ruimen en aan te vullen.

Boeken, schrijvers en tekenaars op school

Met kinderboekenliefde organiseren we een boekenmarkt op uw school, waarbij een aanzienlijk percentage van de opbrengst voor uw schoolbibliotheek bestemd is. Wilt u van dit aanbod gebruik maken (eventueel in combinatie met een schrijvers-/tekenaarsbezoek aan de school - via ons bij De Schrijverscentrale vaak met korting te boeken), dan adviseren wij u op tijd contact op te nemen. We denken graag mee! Natuurlijk bent u ook altijd welkom in de winkel met het hele team. Bel of mail voor een afspraak.

Voor in de agenda

19 september Inspiratieavond voor de Kinderboekenweek in de Centrale Bibliotheek Leiden met workshops en boekenkraam

3 t/m 14 oktober Kinderboekenweek 2018

7 november Tweede Leidse Dag van het Kinderboek

Kinderboekenweek 2018

Dit jaar is het thema vriendschap. Kinderboeken helpen de wereld van vriendschap beter te begrijpen. Van dierenvriendschappen via buitenbeentjes en ruziën tot dikke maatjes. En hoe maak je eigenlijk vrienden?

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Jozua Douglas en het prentenboek door Milja Praagman.

Boekenberg Lesbrief 2018

Naast de campagnes van het CPNB zijn er meer mogelijkheden om lesideeën rondom kinderboeken te verzamelen. Een daarvan is de inmiddels zeer gewaardeerde Boekenberglesbrief, uitgegeven door de kinderboekwinkel in Eindhoven. Deze brief bevat tips voor een centrale opening en afsluiting van de Kinderboekenweek op school en uitgewerkte lessen voor de volgende actuele titels:

Peuters  De grote verrassing - Jelleke Rijken - € 14,95 

Groep 1  Het kartonnen kasteel - Linda Sarah & Benji Davies - € 13,99 

Groep 2  Grrrrr! - Rob Biddulph - € 13,95 

Groep 3  Kersenhemel - Jef Aerts - € 17,99 

Groep 4  Zondag, maandag, sterrendag - Anna Woltz - € 12,99 

Groep 5  Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit - Sunna Borghuis - € 13,99 

Groep 6  Spreek je chocola? - Cas Lester - € 15,99 

Groep 7  Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom) - Tineke Honingh - € 13,99 

Groep 8  Alaska - Anna Woltz - € 14.99 

Groep 1-2 Geluk voor kinderen: Vriendschap (2) - Leo Bormans - € 16,99

Groep 3-4 Door dik en dun - Diverse auteurs - € 14,95

Groep 5-6 Zeb. - Gideon Samson - € 15,99

Groep 7-8 Jij en ik - Diverse auteurs - € 14,95

Bij afname van alle titels ontvangt u de lesbrief t.w.v. €12,50 gratis. Stuur voor deze bestelling een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv de boekenberg lesbrief

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 23 januari t/m 2 februari 2019. De materialen hiervoor kunt u ook bestellen via bovenstaande link, voor 10 juni.

Graag horen we ook vóór 11 juni a.s. hoeveel exemplaren u van de mini-editie van het Prentenboek van het Jaar 2019 Een huis voor Harry van Leo Timmers t.w.v. € 4,95 wilt ontvangen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.