Cursus ‘improvisatie met instrumenten’

Judien Luinenburg

Op dinsdagmiddag geeft Judien Luinenburg bij ons in het Verteltheater de cursus 'improvisatie met instrumenten' voor kinderen.
De cursus gaat van start op dinsdag 31 oktober en bestaat uit zeven lessen. (De laatste les is op 19 december)
Er zijn twee tijden:
Van 15.45-16.30 voor kinderen tussen 3 en 5 jaar (ouder mag mee)
Van 16.35-17.20 voor kinderen vanaf 6 jaar

Prijs voor zeven lessen is € 73,50, dit is inclusief het gebruik van instrumenten tijdens de les
Opgeven kan tot 28 oktober!
Je kunt je opgeven bij Judien: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
          
Doel van deze cursus is muzikale vorming in de breedste zin van het woord. Spelen op diverse instrumenten, bewegen en vrije expressie, zang. Met deze ingrediënten wordt gewerkt aan ritmische- en melodische ontwikkeling, gehoor en muzikaliteit. Plezier in muziek staat voorop.
De lessen zijn speels van opzet en liedjes sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Er wordt gedanst op muziek uit alle windstreken en gespeeld op onder meer trommels, mondharmonica’s, ukeleles, mini-keyboards. Er is volop ruimte om te experimenteren. Kinderen worden uitgedaagd zelf liedjes te maken en te improviseren met tonen en klanken.Samen muziek maken is een feest en het is ook nog eens goed voor de totale ontwikkeling.
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat muziek maken verschillende hersenfuncties stimuleert, waaronder het vermogen tot overzicht en plannen en empathie. Muziek maken bevordert de concentratie en de cognitieve vermogens.