Achtste-groepers huilen niet

 Geef mij maar een boek! Voor € 2,00

Vanaf 10 februari kun je bij ons voor slechts € 2,00 het boek Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens kopen.

Geef mij maar een boek!
Achtste-groepers huilen niet is de tweede titel van de actie Geef mij Maar een boek! Vorig jaar is deze actie gestart met het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. Dit was een groot succes, want er is ruim een kwart miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.
Het doel van de actie Geef mij maar een boek! is dat meer kinderen de kans krijgen om (voor weinig geld) kennis te maken met de klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur.

Gratis voor Leidse basisschoolleerlingen

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Leidse basisscholen krijgen het boek zelfs cadeau van de gemeente Leiden! Ze ontvangen hiervoor op school een voucher waarmee ze hun gratis exemplaar bij een van de zes Leidse boekhandels kunnen ophalen.

Zaterdag 11 februari stond wethouder Paul Dirkse om 11 uur bij Silvester achter de toonbank om de eerste exemplaren te overhandigen.

Achtste-groepers huilen niet  - Jacques Vriens.
Dit boek gaat over Akkie en haar klas, groep acht van de Martin Luther King school. Wanneer erbij Akkie leukemie wordt geconstateerd, verandert er veel in groep acht. Het voetbaltoernooi, kamp. Kan dat allemaal wel doorgaan? Als klas krijgen ze veel voor elkaar.
Maar na het schoolkamp gaat het steeds slechter met Akkie... 

 

Auteur Jacques Vriens